Förbered en annons

Dödsannons

Här kan du på egen hand förbereda en dödsannons. Du kan välja mellan att skapa en dödsannons eller en tackannons. Du kan sätta in dödsannonsen i tidningen före begravningen, för att annonsera tid och dag för begravningen eller för att uppmana gäster att anmäla sig till minnesstunden. Genom att låta annonsen komma innan begravningen ger du andra en chans att t.ex. skicka blommor eller gåvor till fonder. Du kan även välja att sätta in annonsen efter begravningen för att annonsera att den har ägt rum i stillhet.

Tackannons

En tackannons kan sättas in i tidningen efter begravningen, för att på ett enkelt sätt tacka för deltagande vid begravningen utan att behöva skicka tackkort till varje person.

Symboler och verser

När du valt vilken storlek du vill ha på annonsen (enkel- eller dubbelspalt) kan du se förslag på befintliga symboler och verser och kan välja bland många olika. Du kan även testa att skriva något helt eget. Som symbol kan du även använda egna foton eller så kan du be rådgivaren om en specifik symbol vid besöket. Du kanske till exempel vill lägga till en katt i en befintlig bild av en skogsdunge. Inga önskemål är konstiga, utan tänk snarare att dödsannonsen gärna får vara personlig och representera den avlidnes intressen eller livsstil. Du kan sedan skriva ut din skiss och ta med till besöket eller skicka den direkt till oss när du skissat klart.